Matilda

For aller første gang settes den prestisjetunge og folkekjære musikalen Matilda the Musical opp i Norge.

Kategori Tidligere forestillinger
Spilles September 2022- mars 2023
Varighet 2 t og 45 min (ink. pause)
Nedre aldersgrense 3 år Anbefalt fra: Passer for alle som har vært barn en gang! Anbefales ikke for de under 5 år.
Pris Ingen tilgjengelige priser
Ansvarlig arrangør Scenekvelder AS
Matilda

Om forestillingen

Musikalen forteller den rørende, fantasifulle og sterke historien om Matilda, en ekstraordinær liten jente som, bevæpnet med en levende fantasi og et skarpt sinn, tør å ta et standpunkt og endre sin egen skjebne. Forestillingen er underholdende for alle aldre! Voksne som barn vil bli la seg begeistre av historien om jenta med en fortryllende fantasi.

Musikalen har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden, inkludert 24 priser for beste musikal og 7 Tony Awards. Musikalen er en av de mestselgende musikalene på West End og på Broadway for tiden, en suksess uten sidestykke.

Verden ble introdusert for Matilda i 1988, som en av de siste kjente romankarakterene Roald Dahl vekket til live i sitt magiske forfatterunivers. Det er solgt mer enn 17 millioner eksemplarer av boken over hele verden. I 2010 ble Matilda The Musical brakt til scenen av The Royal Shakespeare Company i London. Siden den gang har musikalen vært en enorm suksess verden over og tiltrekker seg mange besøkende i alle aldre.

Komponist og komiker Tim Minchin har skrevet den fengende musikken og de brilliante sangtekstene, og Dennis Kelly har dramatisert historien og tilpasset denne til musikalformatet.

Mer om handlingen:
Matilda er et meget spesielt barn med utrolige evner. Foreldrene hennes er så opptatt av å tjene penger og se på TV at de forsømmer datteren på det groveste. Hun finner tidlig trøst i bøkenes verden, og synes aldri at hun kan få lært nok. Omsider får Matilda begynne på skolen, men for en skole! Rektor Trunchbull er et tyrannisk monster som hater barn og som skaper skrekk og gru rundt seg. Men læreren, Frøken Honey er en varmhjertet kvinne som straks oppdager Matildas geniale evner. Når urettferdigheten blir for stor, utløses Matildas magiske krefter. Frøken Honey har en mørk hemmelighet, og Matilda må ta all sin styrke i bruk for å hjelpe henne og samtidig knekke rektors tyranni. De utroligste ting skjer!

Musikalen er et moderne eventyr med mange overraskende sekvenser. Men alt ender selvfølgelig godt, - for Matilda.

Nå kan du høre alle sangene fra musikalen på Spotify og Apple Music! 
Lytt til "Matilda på Norsk på Spotify her: https://open.spotify.com/album...
Lytt til "Matilda på Norsk" på Apple Music her: https://music.apple.com/no/alb...

Klikk her for å se når de forskjellige barnelagene spiller. 

Vis mer

Produksjon

Karianne Jæger Executive Producer
Atle Halstensen Musikals ansvarlig
Ewan Jones Regi
Frode Gjerløw Medregi
Stephanie Bron Associate koreograf
Petr Hlousek Scenograf
Vanda Maria Sturdza Rekvisitør
Tiiu Luht Maskedesigner
Lars Lunder Lysdesigner
Sally Page Turner Kostymedesigner
Ulf Erlend Haave Lyddesigner
Bendik Eide Kapellmester
Se alle involverte (12)

Ofte stilte spørsmål

Kan man ta med barnevogn inn på teateret?

Det er ikke tillatt å ta med barnevogn inn i selve teatersalen. Det er videre begrenset plass til barnevogner i våre publikumsområder, vi kan derfor ikke garantere at det er plass til alle.

Har dere egen billettluke?

Ja, vi har egen billettluke. Den har varierende åpningstider, men er som et minimum alltid åpen senest 2 timer før forestillingsstart.

Har dere garderobeplikt?

Det er bemannet publikumsgarderobe på Folketeateret. Den koster kr. 30,- per person. Større jakker/yttertøy som ikke kan foldes sammen og legges på fanget, samt større bager/sekker o.l., må leveres inn i garderoben og kan ikke tas med inn i salen.

Når skal jeg komme til teateret?

Teateret åpner alltid 1 time før forestillingsstart. Da åpner vi alle våre foajéområder med barer og publikumsgarderobe. Vi anbefaler alle å være på teateret senest 30 minutter før forestilling.

Andre forestillinger i regi av Scenekvelder

Antall billetter