For aller første gang settes den prestisjetunge og folkekjære musikalen Matilda the Musical opp i Norge.

Ansvarlig arrangør: Scenekvelder AS

Anbefalt fra 5 år og oppover.

Anslått varighet inkludert pause: 2 timer og 35 minutter


OM FORESTILLINGEN

Musikalen forteller den rørende, fantasifulle og sterke historien om Matilda, en ekstraordinær liten jente som, bevæpnet med en levende fantasi og et skarpt sinn, tør å ta et standpunkt og endre sin egen skjebne.

Forestillingen er underholdende for alle aldre! Voksne som barn vil bli la seg begeistre av historien om jenta med en fortryllende fantasi.

Musikalen har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden, inkludert 24 priser for beste musikal og 7 Tony Awards. Musikalen er en av de mestselgende musikalene på West End og på Broadway for tiden, en suksess uten sidestykke.

Verden ble introdusert for Matilda i 1988, som en av de siste kjente romankarakterene Roald Dahl vekket til live i sitt magiske forfatterunivers. Det er solgt mer enn 17 millioner eksemplarer av boken over hele verden. I 2010 ble Matilda The Musical brakt til scenen av The Royal Shakespeare Company i London. Siden den gang har musikalen vært en enorm suksess verden over og tiltrekker seg mange besøkende i alle aldre.

Komponist og komiker Tim Minchin har skrevet den fengende musikken og de brilliante sangtekstene, og Dennis Kelly har dramatisert historien og tilpasset denne til musikalformatet.

Mer om handlingen:
Matilda er et meget spesielt barn med utrolige evner. Foreldrene hennes er så opptatt av å tjene penger og se på TV at de forsømmer datteren på det groveste. Hun finner tidlig trøst i bøkenes verden, og synes aldri at hun kan få lært nok. Omsider får Matilda begynne på skolen, men for en skole! Rektor Trunchbull er et tyrannisk monster som hater barn og som skaper skrekk og gru rundt seg. Men læreren, Frøken Honey er en varmhjertet kvinne som straks oppdager Matildas geniale evner. Når urettferdigheten blir for stor, utløses Matildas magiske krefter. Frøken Honey har en mørk hemmelighet, og Matilda må ta all sin styrke i bruk for å hjelpe henne og samtidig knekke rektors tyranni. De utroligste ting skjer!

Musikalen er et moderne eventyr med mange overraskende sekvenser. Men alt ender selvfølgelig godt, - for Matilda.


ROLLER
Miss Agatha Trunchbull
Robert Stoltenberg

Miss Phelps
Haddy Njie

Mr Wormwood
Fridtjov Såheim

Mrs Wormwood
Siren Jørgensen

Miss Honey
Maren Ovidia

VIDEOER