Forestillinger i Oslo

Folketeateret tilbyr en rekke forestillinger i Oslo som du kan glede deg til.

Bestill billetter
Section background 01

Folketeateret åpnet dørene for første gang i 2009, og har siden den gang satt opp en rekke kjente forestillinger i Oslo.

Teaterets første forestilling var musikalen «Mamma Mia!», som siden har blitt en av verdens største musikalsuksesser. Opp gjennom årene har vi også vist berømte forestillinger som «Annie», «Les Misérables» og «The Phantom of the Opera».

Teatersalen har plass til 1400 personer, som gjør den til en av Norges største teatersaler. Inne på Folketeateret finner du også den ærverdige Krohg-salen og flere barområder.

Aktuelle show i Oslo

I 2024 har vi enda flere storslåtte forestillinger, show og konserter å by på. Til jul setter vi opp den enormt populære musikalen «Annie» Vi har også flere andre aktuelle show på programmet:

  • Mamma Mia!
  • Miss Saigon
  • Jesus Christ Superstar

Les mer: Folketeaterets program

Vår spennende historie

Folketeateret stod opprinnelig ferdig i 1935, og i nesten 50 år var det Den Norske Opera som holdt til i lokalene.

Da Operaen flyttet til Bjørvika, bestemte eiendomsinvestoren Christian Ringnes seg for at han ville kjøpe og renovere den gamle bygningen. Det var Mellbye arkitekter som stod for utformingen av lokalene, og Hilde Lystad var den første direktøren på teateret.

Det nye Folketeateret åpnet i 2009, og vårt mål var at teateret skulle bli Oslos svar på Broadway og West End. Det samme året ble bygningen fredet av Riksantikvaren på grunn av sitt ærverdige og historiske interiør. Les mer om Folketeaterets historie her.

Unikt Art Deco-uttrykk

På Folketeateret kan du se fantastiske forestillinger i Oslo og og la deg inspirere av teaterets gjennomførte Art Deco-stil.

Den glamorøse Art Deco-stilen går igjen i marmorsøylene, fargevalget og gulldetaljene rundt omkring i teateret.

I «Krohgsalen» henger bilder malt av den kjente kunstneren Per Krohg, og utenfor teateret står den mye omtalte statuen Kate Moss, som er laget av kunstneren Marc Quinn.

Her finner du oss

Folketeateret er enkelt å finne frem til uansett om du kjører bil eller kollektivt. Buss, trikk og t-bane stopper bare en fem minutters gange unna Folketeateret. Se kart her.

Hvis du har lang reisevei, er det ideelt å overnatte på Clarion Collection Hotel Folketeateret. Det ligger i den samme passasjen som Folketeateret, noe som gjør at du kan gå tørrskodd fra forestillingen til hotellrommet.

Hotellet har en elegant og avslappet atmosfære, og har både frokost, «fika» og kveldsmat inkludert i prisen.

I Folketeaterpassasjen finner du også noen av byens beste restauranter hvor du kan finne noe å spise for enhver smak.

Bestill billetter – forestillinger Oslo

I vår kalender kan du se alle kommende show og sikre deg billetter. Du kan også sende oss en e-post for å bestille dine billetter: billettluken@folketeateret.no.

Velkommen til Folketeateret!

Bestill billetter