Musikaler i Oslo

Hos oss kan du se noen av de beste musikalene i Oslo i 2024, med et knippe av Norges mest kjente og kjære skuespillere. Besøk Folketeateret for en uforglemmelig opplevelse.

Bestill billetter
Section background 01
Folketeateret inviterer til klassiske og nye musikaler midt i smørøyet av Oslo Sentrum. Ta en titt på programmet vårt eller les litt om hvilke fantastiske forestillinger du kan kose deg med i vår storstue. Sjangeren musikal kombinerer historiefortelling og musikk som sammen skaper en unik og fortryllende opplevelse.

The Sound of Music!

Den storslåtte og kritikerroste musikalen “The Sound of Music” settes opp igjen i en kort periode i år! Fra 11. april kan du se den prisbelønte musikalen.

The Sound of Music er en av de mest ikoniske musikalene i historien, og det settes opp en like stor og spektakulær produksjon, som igjen vil begeistre publikum i alle aldre. Med fengende sanger, en rørende historie og imponerende scenografi, vil The Sound of Music ta deg med på en reise gjennom fjellene i Østerrike og inn i hjertene til en familie som kjemper for frihet og kjærlighet.

Ingen musikal har så mange kjente og kjære sangtitler som denne. The Sound of Music har en rekke prisvinnende sanger som vil glede det norske publikum, blant annet “Do-Re-Mi”, “My favourite things”, “The Sound of Music” og “Edelweiss”, for å nevne noen.

Velkommen til et forrykende show med kjent og kjær musikk

Vi har satt opp en rekke fantastiske og innholdsrike musikaler i Oslo, og i 2023 blir det enda flere. Hvis du er glad i en god musikkopplevelse finner du din neste forestilling hos oss.

Show på Folketeateret

Folketeateret ligger midt i Oslo Sentrum, rett ved Jernbanetorget t-banestasjon, og har siden åpningen huset flere av Norges- og verdens største stjerner. Salen på Folketeateret er Norges største private teater med 1400 sitteplasser.

Folketeateret ble overtatt av Eiendomsspar i 2006. De gjennomførte et omfattende restaureringsprosjekt med vekt på å ivareta scenens rike tradisjoner og byggets unike arkitektoniske uttrykk, samtidig som standarden ble drastisk bedret.

Historien vår

Siden åpningen i 2009 har vi blant annet spilt forestillingene Mamma Mia!, Buddy Holly, We Will Rock You, Monty Python's Spamalot, My Fair Lady, Annie, De tre Musketerer, Mary Poppins, Les Misérables, The Phantom of the Opera, The Sound of Music, Chess, Matilda og Reisen til Julestjernen.

I samme periode har vi også hatt flere konserter og stand up-arrangementer med kjente artister og komikere fra det store utland, og hatt et besøk på nærmere 1,3 millioner publikummere. I tillegg til forestillinger og show har vi også vært arena for mange store arrangementer og TV-produksjoner.

Hos Folketeateret ønsker vi å tilby publikum musikaler og opplevelser på linje med West End og Broadway – men med mye kortere reisevei!

Bli kjent med våre forestillinger

Her kan du lese mer om årets oppsetninger og aktuelle show. Men vær tidlig ute med å bestille slik at du sikrer deg plass til det du ønsker å se.

Jesus Christ SuperStar

Den ikoniske rockeoperaen Jesus Christ Superstar blir den nye, store musikalopplevelsen på Folketeateret høsten 2024!

Musikalen er en moderne klassiker skapt av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice. Historien om de siste dagene til Jesus Kristus har underholdt publikum i over 50 år. Musikalen ble først lansert som et studioalbum i 1970, og utviklet seg senere til en teaterproduksjon som har gått sin seiersgang på Broadway og West End. Jesus Christ Superstar har rørt tilskuere over hele verden med sin helt spesielle kombinasjon av fengende rockemusikk og som en nymotens tolkning av de siste dagene til Jesus Kristus.

Stjernespekket ensemble:

Noen av de kjente og kjære fjesene på scenen i denne musikalen er:

  • Aksel Hennie

  • Bjarte Tjøstheim

  • Espen Lind

  • Ingrid Håvik

  • Jonas Oftebro

Miss Saigon

Bli med til Saigon på 1970-tallet, hvor krigen raser og spenningen henger i luften. Miss Saigon er ikke bare en musikal, men en episk reise som tar deg med på en berg-og-dalbane av følelser. Skapt av geniene bak Les Misérables, Claude-Michel Schönberg og Alain Boublil, er dette en historie som vil røre ved hjertet ditt og få tårene til å renne.

Historien følger den amerikanske soldaten Chris og den vietnamesiske jenta Kim, som forelsker seg i hverandre på tross av krigens hindringer. Men deres kjærlighet er forbudt, og når Chris forlater Saigon, blir Kim tvunget til å jobbe på en bar og et bordell for å overleve.

Dette er en historie om håp, tap, kjærlighet og lidelse, som aldri har vært mer relevant enn i dag. Med en storslått scenografi og mektig musikk, vil du bli dratt inn i verdensberømte musikalens univers.

Annie

Annie er en av verdens mest populære musikaler, basert på tegneserien med samme navn skrevet av Harold Gray. Musikken er skrevet av Charles Strouse, og sangtekstene er skrevet av Martin Charnin. Mange kjenner historien gjennom Hollywood-produksjonen fra 2014, hvor Jamie Foxx spilte en av hovedrollene.

Annie er tilbake på Folketeateret 30. november i år.

Hjertevarmende om flukten fra fattigdom

Musikalen forteller historien om den unge jenta Annie som lever i et barnehjem i New York, som drømmer om å flykte fra livet som fattig. Dette er en hjertevarmende musikal som byr på både humor, håp og sentimentalitet. Se den fra 23. november 2023 på Folketeateret!

Bestill billetter her

Billettene til våre musikaler blir raskt revet vekk, så det er lurt å sikre deg billetter god tid i forveien.

Gi en musikalsk opplevelse i gave

Er du usikker på hva du skal gi i gave? Enten det er i forbindelse bursdag, jul eller en annen anledning er billetter til en av våre musikaler den perfekte gaven til en du er glad i. Hos oss kan du kjøpe gavekort med varighet på to år. Gavekortet kan selvfølgelig benyttes på andre forestillinger eller arrangementer.

Finner du et show som frister? I samarbeid med Scenekvelder har vi satt opp noen av verdens mest kjente oppsetninger og er stolte av å ta musikaler til den norske scene! Billettene finner du her:


Bestill billetter