Musikaler i Oslo

Hos oss kan du se noen av de beste musikalene i Oslo i 2023, med et knippe av Norges mest kjente og kjære skuespillere. Besøk Folketeateret for en uforglemmelig opplevelse.

Bestill billetter
Section background 01
Folketeateret inviterer til klassiske og nye musikaler midt i smørøyet av Oslo Sentrum. Ta en titt på programmet vårt eller les litt om hvilke fantastiske forestillinger du kan kose deg med i vår storstue. Sjangeren musikal kombinerer historiefortelling og musikk som sammen skaper en unik og fortryllende opplevelse.

Mamma Mia!

Tar du turen til Folketeateret våren 2023 får du se et stjernespekket ensemble synge og danse i en av historiens mest populære musikaler.

Musikalen er basert på sangene til en av Sveriges største eksporter, ABBA. Musikken er skrevet av Benny Andersson og Björn Ulvaeus, og tekstene er skrevet av Catherine Johnson.

Kjente skuespillere

I den norske oppsetningen får du blant annet se stjerner som Karoline Krüger, Ulrikke Brandstorp, Ingar Helge Gimle, Heine Totland og Thomas Numme i hovedrollene. Musikalen har premiere 19.april 2023 og billetter kan du sikre deg her:

Velkommen til et forrykende show med kjent og kjær musikk

Vi har satt opp en rekke fantastiske og innholdsrike musikaler i Oslo, og i 2023 blir det enda flere. Hvis du er glad i en god musikkopplevelse finner du din neste forestilling hos oss.

Show på Folketeateret

Folketeateret ligger midt i Oslo Sentrum, rett ved Jernbanetorget t-banestasjon, og har siden åpningen huset flere av Norges- og verdens største stjerner. Salen på Folketeateret er Norges største private teater med 1400 sitteplasser.

Folketeateret ble overtatt av Eiendomsspar i 2006. De gjennomførte et omfattende restaureringsprosjekt med vekt på å ivareta scenens rike tradisjoner og byggets unike arkitektoniske uttrykk, samtidig som standarden ble drastisk bedret.

Historien vår

Siden åpningen i 2009 har vi blant annet spilt forestillingene Mamma Mia!, Buddy Holly, We Will Rock You, Monty Python's Spamalot, My Fair Lady, Annie, De tre Musketerer, Mary Poppins, Les Misérables, The Phantom of the Opera, The Sound of Music, Chess, Matilda og Reisen til Julestjernen.

I samme periode har vi også hatt flere konserter og stand up-arrangementer med kjente artister og komikere fra det store utland, og hatt et besøk på nærmere 1,3 millioner publikummere. I tillegg til forestillinger og show har vi også vært arena for mange store arrangementer og TV-produksjoner.

Hos Folketeateret ønsker vi å tilby publikum musikaler og opplevelser på linje med West End og Broadway – men med mye kortere reisevei!

Bli kjent med våre forestillinger

Her kan du lese mer om årets oppsetninger og aktuelle show. Men vær tidlig ute med å bestille slik at du sikrer deg plass til det du ønsker å se.

Musikalen som fenger hele verden

Hold deg fast, for her kommer en ekte musikalsk revolusjon! MAMMA MIA! - historien som baserer seg på ABBAs største hits - har blitt sett av nesten 70 millioner mennesker verden over! På 16 ulike språk har publikum latt seg rive med av denne fantastiske forestillingen. Gå ikke glipp av denne musikalske reisen.

Idéen om å kombinere 22 av ABBAs største hitlåter med eventyret om kjærlighet, vennskap og familie fenger hele verden. To tiår etter den første oppsetningen står musikalen støtt som en av verdens aller mest sette forestillinger.

MAMMA MIA! Er en historie som vil få deg til å holde pusten mens du følger med på alle de dramatiske vendingene. Du vil bli dratt inn i en verden fylt med lidenskap, kjærlighet og spenning - og du vil ikke kunne la være å bli revet med av historien til denne modige unge kvinnen som kjemper for å finne sannheten om sitt eget liv.

Fakta om musikalen – Fra West End til et globalt fenomen:

  • Den hadde premiere i 1999, og siden den gang har Mamma Mia! vokst til å bli en av tidenes største musikalsuksesser.

  • Forestillingen er sett av 65 millioner mennesker verden over, gjennom 50 ulike produksjoner på 16 forskjellige språk i over 440 større byer verden over.

  • Mamma Mia! ble i 2011 den første vestlige musikalen oppført på mandarin i Kina.

  • Både på Broadway i New York og West End i London er Mamma Mia! blant de lengstlevende sammenhengende oppsetningene gjennom tidene.

  • Musikalen som spilles på Folketeateret i år fremføres på norsk.

Miss Saigon

Bli med til Saigon på 1970-tallet, hvor krigen raser og spenningen henger i luften. Miss Saigon er ikke bare en musikal, men en episk reise som tar deg med på en berg-og-dalbane av følelser. Skapt av geniene bak Les Misérables, Claude-Michel Schönberg og Alain Boublil, er dette en historie som vil røre ved hjertet ditt og få tårene til å renne.

Historien følger den amerikanske soldaten Chris og den vietnamesiske jenta Kim, som forelsker seg i hverandre på tross av krigens hindringer. Men deres kjærlighet er forbudt, og når Chris forlater Saigon, blir Kim tvunget til å jobbe på en bar og et bordell for å overleve.

Dette er en historie om håp, tap, kjærlighet og lidelse, som aldri har vært mer relevant enn i dag. Med en storslått scenografi og mektig musikk, vil du bli dratt inn i verdensberømte musikalens univers.

Annie

Annie er en av verdens mest populære musikaler, basert på tegneserien med samme navn skrevet av Harold Gray. Musikken er skrevet av Charles Strouse, og sangtekstene er skrevet av Martin Charnin. Mange kjenner historien gjennom Hollywood-produksjonen fra 2014, hvor Jamie Foxx spilte en av hovedrollene.

Hjertevarmende om flukten fra fattigdom

Musikalen forteller historien om den unge jenta Annie som lever i et barnehjem i New York, som drømmer om å flykte fra livet som fattig. Dette er en hjertevarmende musikal som byr på både humor, håp og sentimentalitet. Se den fra 23. november 2023 på Folketeateret!

Bestill billetter her

Billettene til våre musikaler blir raskt revet vekk, så det er lurt å sikre deg billetter god tid i forveien.

Gi en musikalsk opplevelse i gave

Er du usikker på hva du skal gi i gave? Enten det er i forbindelse bursdag, jul eller en annen anledning er billetter til en av våre musikaler den perfekte gaven til en du er glad i. Hos oss kan du kjøpe gavekort med varighet på to år. Gavekortet kan selvfølgelig benyttes på andre forestillinger eller arrangementer.

Finner du et show som frister? I samarbeid med Scenekvelder har vi satt opp noen av verdens mest kjente oppsetninger og er stolte av å ta musikaler til den norske scene! Billettene finner du her:


Bestill billetter